Voor jongens en meisjes

Jongens en meisjes die meedoen aan de Wijkhelden worden zich al vroeg bewust van zwerfafval. Zo leren ze dat het weggooien van afval op straat niet fijn is voor de speelomgeving en schadelijk kan zijn voor de dieren die er leven.

Beloning

Jongens en meisjes worden zich niet alleen bewust van zwerfafval, maar ontvangen ook een beloning. Kinderen uit groep 3 tot en met 8 krijgen van de gemeente  €2,50 per keer voor het opruimen van zwerfafval in hun buurt (maximaal 1 maal per week, per kind). Zij moeten daarvoor wel ingeschreven staan als Wijkheld.

 

Besteding

Er zijn teams die het geld sparen en er bijvoorbeeld jaarlijks een leuk gezamenlijk uitje mee betalen. Ook zijn er teams die de bedragen schenken aan een goed doel. De meeste jongens en meisjes houden de bedragen zelf om er iets leuks mee te doen.

Zwerfafval-bingo en kleurplaat

Om het opruimen van zwerfafval nog leuker te maken, kunnen de kinderen zwerfafval-bingo spelen. Dat gaat als volgt: vinden ze tijdens de opruimronde een van de zwerfafvalsoorten op de bingokaart, dan kunnen ze die afstrepen. Wie als eerste de kaart vol heeft is de winnaar. Als u ingelogd bent kunt u de bingokaart downloaden en printen. Voor de allerkleinsten kun je hier ook een kleurplaat van Wendy en Wouter printen.

  • Wist u dat ...
  • Het meer dan 100 jaar duurt voordat een plastic frisdrankflesje is verdwenen ...