Al ruim 40 aanmeldingen voor zwerfafvalproject Wijkhelden Noord-Veluwe

Donderdag 11 mei 2017

Op 27 april 2017 zijn de Wijkhelden gestart in Elburg, Harderwijk, Nunspeet en Oldebroek. In de anderhalve week daarna hebben zich al 27 kinderen met 11 begeleiders en 4 volwassen vrijwilligers aangemeld om mee te doen. Dit succes overtreft de stoutste verwachtingen en toont de behoefte aan een goede aanpak van zwerfafval in de regio Noord-Veluwe.

Over de Wijkhelden

De Wijkhelden zijn te herkennen aan hun knalgele hesjes en de knijper in hun hand. Jongens, meisjes en volwassenen lopen regelmatig een schoonmaakronde, ruimen het zwerfafval op en houden zo samen hun buurt schoon. Op die manier helpen de Wijkhelden de omgeving prettig en leefbaar te maken en te houden. Daar krijgen ze ook wat voor terug. Ze worden bijvoorbeeld voorzien van goed materiaal, zoals veiligheidshesjes, knijpers en speciale afvalzakken. Ook zijn ze tijdens de schoonmaakronde verzekerd. Wijkhelden uit groep 3 tot en met 8 van de basisschool ontvangen bovendien voor elke schoonmaakronde € 2,50 van de gemeente.

Ook meedoen?

Kinderen die ook een zakcentje willen verdienen en die willen delen in het succes van de Wijkhelden in Elburg, Harderwijk, Nunspeet en Oldebroek kunnen zich heel eenvoudig inschrijven via www.onzewijkhelden.nl. Daar is ook uitgebreide informatie te vinden voor wie meer wil lezen.

  • Wist u dat ...
  • Het gemiddeld 2 jaar duurt voor een sigarettenpeuk helemaal is vergaan ...