Wijkhelden Harderwijk 27 mei van start

Woensdag 24 mei 2017

Op zaterdag 27 gaat het zwerfafvalproject Wijkhelden officieel van start in Harderwijk. Dat gebeurt met de komst van de twee super-Wijkhelden Wendy en Wouter naar het LaLaland Festival op de Stille Wei, waar ze er zaterdag vanaf 13.00 uur samen met de Harderwijker kinderen een feestelijke en speelse middag van maken.

Samen kleuren we de stad

De Wijkhelden passen goed bij Harderwijk, vindt ook wethouder Teeninga: “Van 2015 tot en met 2018 beheert de gemeente Harderwijk de openbare ruimte volgens het motto ‘Samen kleuren we de stad!’ Hierbij helpen inwoners en ondernemers mee om de openbare ruimte te verfraaien. De Wijkhelden sluiten perfect aan bij dit initiatief. De gemeente Harderwijk is dan ook erg blij met de komst van dit bijzondere project en kijkt uit naar de mooie resultaten.”

Wie nu al zwerfafval opruimt: sluit je aan!

Omdat in Harderwijk veel inwoners en bedrijven zo betrokken zijn bij de openbare ruimte, zijn er al veel vrijwilligers die zwerfafval opruimen. Deze mensen zijn van harte welkom om zich aan te sluiten bij de Wijkhelden, zegt wethouder Teeninga: “Wij zijn trots op al die mensen die nu al hun steentje bijdragen. En we hopen dat ze dat ook blijven doen! Als ze zich aansluiten bij de Wijkhelden, komen ze terecht bij een club enthousiaste en gelijkgestemde mensen. En ze genieten ook nog eens van de voordelen die de Wijkhelden bieden, zoals goed materiaal. Dubbel voordeel!”

  • Wist u dat ...
  • Een frietbakje van plastic er na maar liefst 90 jaar nog ligt ...