Harderwijk

Pak zwerfafval aan, word wijkheld!
Zwerfafval staat nog steeds bovenaan in de ergernis top tien. Veel mensen vinden het vervelend als er afval zwerft. Ze voelen zich minder veilig in een vuile omgeving. De gemeente heeft om dit probleem aan te pakken op veel plekken afvalbakken geplaatst en veegt goten en straten.Toch liggen er ook in Harderwijk nog op veel plaatsen blikjes, flesjes, plastic en papier op straat. Wij nodigen u uit samen de handen uit de mouwen te steken.
De gemeente Harderwijk ondersteunt het project Wijkhelden. In dit project brengt de gemeente vrijwilligers bij elkaar die samen willen werken aan een schone buurt. De gemeente levert hiervoor alle benodigde materialen (prikkers, zakken, emmers, hesjes) en verzekert de vrijwilligers.
Wijkhelden zijn welkom in alle leeftijden. Groepjes kinderen in de leeftijd van 6 tot 11 jaar lopen onder begeleiding van een volwassene (ouder, grootouder, begeleider) een opruimroute in de eigen buurt. Ze zien én leren waarom zwerfafval niet hoort en maken kennis met het belang van afval scheiden. Als volwassene kunt u ook wijkheld worden. Het meepakken van afval tijdens de wandelroute of het ommetje met de hond zorgt ook direct voor een schone omgeving.
Werk mee aan een veilige en schone leefomgeving en word ook wijkheld. Samen kleuren we de stad!

  • Wist u dat ...
  • Het meer dan 100 jaar duurt voordat een plastic frisdrankflesje is verdwenen ...